Közlekedés és szállás

Tisztelt Látogatók! Kedves Vendégek!

Nálunk a környezetvédelem nem csak zöldség! 🌳
Komolyan vesszük a kötelességünket abban, hogy a lehető legtovább élvezhessük a Balaton vizét, az Öregpark fáinak hűs árnyékát és a madarak dalát. Tudtad, hogy ettől az évtől a Bondoró Fesztiválnak természetvédelmi terület ad otthont? Az Öregparkot 1977-ben nyilvánították helyi jelentőségű védett természeti területté. A Bondoró csodája beköltözik a parkba, fényekkel öltözteti fel 130 éves platán sort, artisták és mutatványosok szórakoztatnak majd minket a fenyő óriások alatt, muzsikások dallamai hullámoznak majd a túlpartig. Egy ilyen helyszínen fesztiválozni nagy megtiszteltetés, és még nagyobb felelősség!

Azért hogy a következő generáció is a saját szemével láthassa ezeket a csodákat, a te segítségedre is számítunk!

Gyere tömegközlekedéssel!

VONATTAL 🚂
A Szent Erzsébet liget (Öregpark) közvetlenül a vasútállomással szemben található. Ha leszállsz a vonatról Balatonalmádi vasútállomáson, az aluljárón keresztül sétálva egy csodálatos fotó kiállítás megtekintésével hangolódhatsz a fesztiválra. Feljössz a lépcsőn, a kordonokat követve a Balaton parta felé megtalálod A Bondoró Nyugati kapuját.

Ha vonattal érkeztek, jegyeiteket a MÁV-START jegypénztáraiban és jegykiadó automatáiból, valamint a MÁV applikációban is megvásárolhatjátok. 

BUSSZAL 🚍
Ha Volán járatot választod, a buszról leszállva a Posta épületénél a zebrán át kell jönnöd. Ott balra fordulsz, egyenesen elindulsz, és kb. 120m séta után elérkezel a vasútállomás aluljárójának lejárójához. Innen már ismered a járást! 🙂 Menetjegyet utazás előtt szokott módokon, akár online is megvásárolhatod. 

KERÉKPÁRRAL 🚴
Az Öregpark a Balatoni Bringakör 0 km pontjának tőszomszédságában helyezkedik el. Kényelmesen, kijelölt kerékpárúton minden oldalról megközelíthető! Utadat könnyedén megtervezheted a Magyar Közút Zrt. Kerékpárút Nyilvántartó Rendszerében.

Ha autóval érkezel, erre figyelj! 🚗

Környezetvédelmi elköteleződésünk miatt buzdítunk, ha teheted inkább tömegközlekedéssel gyere a Bondoró Fesztiválra! Kérünk téged, hogy amennyiben mégis autóval érkezel, számíts rá, hogy ❌ nem készülünk a látogatóknak fenntartott parkolóval. ❌

Az autódat az alábbi helyszíneken hagyhatod:

 • a mólónál a játszótér mellett
 • a Neptun utcában
 • a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár előtti parkolóban
 • a Wesselényi strand parkolójában
 • a Budatava strand parkolójában
 • a Bajcsy-Zsilinszky utcában
 • a Hétvezér utcában
 • a Noszlopy utcában
 • a Széchenyi sétánynál

Kérünk, hogy a közlekedési szabályokat minden esetben tartsd be!

Szemetelj helyesen! 🚮
A fesztivál ideje alatt (is) ügyelj arra, hogy lehetőleg minél kevesebb hulladék keletkezzen! Készülünk többször használatos Újra-poharakkal, de a kulacsodat vagy üvegedet is megtöltheted nálunk. ♻️ A fesztivál egész területén szelektíven gyűjtjük a hulladékot, arra kérünk, hogy erre te is nagy figyelemmel legyél. A nem megfelelő kukába dobott hulladék, az összes – a gyűjtőedényben lévő hulladékot beszennyezheti, és újra hasznosításra alkalmatlanná teheti. Műanyagot a műanyagosba, papírt a papírosba, kommunálist a kommunális szemetesbe dobd! Figyeld a kukákon a jelöléseket. Ha kérdésed lenne, bármelyik takarító vagy rendező kollégánk szívesen nyújt felvilágosítást.

A fesztivál során újrahasznosítható anyagból készült tányérokból, lebomló anyagból készült evőeszközökkel fogyaszthatod el azokat a finomságokat, amelyekkel gasztronómiai partnereink készülnek. 🍽️ Kérünk ügyelj rá, hogy az élelmiszerrel szennyezett hulladék a számára kijelölt kukába kerüljön. Az ételmaradékok esetében a „szennyezés” veszélye fokozottabb, mint egyéb esetben.

Kényelem a szülőknek, program a legkisebbeknek is 👶
A Lélek Éled Kör Egyesület támogatásával Baba-mama sarokkal is várják azokat, akik szoptatni, enni, etetni, pelenkázni vagy csendesen megpihenni vágynak.🍼  Az egyesület önkéntesei készülnek: bébiétel melegítővel, wc-szűkítővel és fültokkal is. Ezen túl olyan kérdésekre is kaphatsz választ, mint:

 • a várandósság, szülés, gyermekágy (képzett dúla válaszol) 
 • a szoptatás rejtelmeil (képzett önkéntes szoptatási segítőtől)
 • válaszkészség

A gyermekeknek külön gyermek karszalag igényelhető, melyre a ráírhatod telefonszámod, ha gyermek elcsatangolna a fesztiválterületen, könnyebben megtaláljátok egymást. 📞

A fesztivál megközelítése kerekesszékkel 👩‍🦼
Ha vonattal érkeznél, a  vasúti peron elhagyását forgalmi irodában dolgozók tudják segíteni. A Penny Market irányában indulj el a 71-es utat követve, míg el nem érsz a vasúti átjáróig. A síneket keresztezve folytasd az utadat, haladj el a játszótér mellett, és a Bondoró Keleti kapujához érkezel.

Tájékozódás a fesztiválon 🧭
A  fesztivál területén számtalan helyen irányító táblákat, minden program helyszínnél leírást fogsz találni arról, mikor mi fog rád várni. Ám készülj fel mert a mutatványosok igen csintalan népség, bármikor bárhol meglephetnek! 😉

Ha ottalvósra terveznéd a fesztiválozást 🛌
Ahogy a város szlogenje is mondja: “Együtt egész évben”. Még inkább igaz ez a nyárra, hiszen ha nyár, akkor Balaton. A Bondoró Fesztivál idején különösen érdemes most Almádiba látogatni, ugyanakkor a város és környéke számos egyéb lehetőséget és felfedezni valót is kínál. Legyen szó egy hűsítő strandolásról a négy strand egyikén, aktív kikapcsolódásról a kilátók és a tanösvények mentén, kalandparkozásról és gyermekprogramokról, gasztronómiáról vagy borkultúráról – Balatonalmádiban és környékén biztosan adott minden lehetőség azok számára, akik tartalmas nyaralásra vágynak.

Szeretettel ajánljuk figyelmükbe az AlmádiApp letöltését, amely számos kategóriában segítséget nyújt az ide látogatóknak. A város előzetes megismeréséhez javasoljuk a Balatonalmádi.hu honlapot, illetve a Balatonalmádi város Facebook és Instagram oldalt is, ahol értesülhetnek a város életét érintő aktualitásról.

További kérdés / kérés esetén forduljon hozzánk bizalommal:
Török Zsófia, Bondoró Fesztivál munkatársa

 • szallas@bondoro.hu

Érezd jól magad!