Logo

Kodzsugukila, a boszorkány
Danny Bain

Danny Bain egyszemélyes előadását a veszprémi Kabóca Bábszínházban mutatták be, benne bábok, többféle afrikai hangszer és izgalmas díszletek is láthatóak. Bejutott a 9. Gyermekszínházi Szemlére, és azon különdíjat nyert. Valamint a 2018-as Kolibri Évadnyitó Fesztiválon az előadó, Danny Bain, elnyerte a legjobb fellépőnek járó Michel Indali-díjat.

Leül egy kis sámlira különleges xilofonja mögé. Ütőkkel az kezében és csengőkkel a lábán zenélésbe kezd. A gyerekek köré gyűlnek, leülnek a párnákra, és figyelnek. Figyelnek rá, a történetre, a zenére, és várják, hogy bekapcsolódhassanak. Hogy együtt „lelelézzenek”. Egy pillanat alatt közösséget teremt. Így röpül Dannyvel az idő az előadásokon.

Dzséli, a varázsló zenész repít bennünket Afrikába, annak is a legkülönlegesebb szegletébe: saját kunyhójába. Zenélés közben meséli el Kaili és Szandzsi történetét, amely során megismerünk egy bátor ugróegeret, egy kecses antilopot és a könyörtelen Kodzsugukila boszorkányt. A mese során minden csoda valóra válhat, így még az is lehetséges, hogy maguk a dobok is beszélnek.

Kapcsolat

Szervező: Viprodukció Fesztiváliroda

Viprodukció Fesztiváliroda

Fesztivál: bondoro@bondoro.hu

Fesztiváligazgató: Virág Erzsébet zsoka.virag@bondoro.hu

Sajtó: sajto@bondoro.hu

Szállás: szallas@bondoro.hu

Hasznos linkek