Logo

A madarak nem alszanak - jelenetek a kertben - Ptah Színház - Mykola Bondarchuk (UA), Domonkos Ágnes

Az előadás egy bőröndből bontakozik ki, s egy férfi és nő kapcsolati küzdelmeit mutatja be, mígnem szembe kell nézniük az igazi és elkerülhetetlen harccal; a háborús helyzet miatti elszakadással.
 A történetet az alkotókat aktuálisan foglalkoztató és feszítő kérdések ihlették, úgymint a már régóta elhúzódó ukrajnai konfliktus. De tudjuk, hogy háború térben és időben is univerzális jelenség. Vajon szükségszerű? Mit tudunk ellene tenni? Csak harccal lehet harcra reagálni..?

 A fizikai színházi darabban tárgyak elevenednek meg, s válnak a zenei aláfestés részévé.

Alkotó/előadó: Mykola Bondarchuk (UA), Domonkos Ágnes (HU)

Konzultáns: Dezső Virág (HU), Ide Van Heiningen (NL)

Zene: Mykola Bondarchuk és Domonkos Ágnes

„Ahogy a színpadon megjelennek, folyamatosan a legkülönbözőbb meglepetéseket tartogatják számunkra…az egész előadást jellemzi a mozgásnyelv és tárgymanipuláció tisztasága, a fantázia határtalan ereje,s az elementáris játékosság” (Den –Napilap, Kijev)

“Egyetlen szó sem hangzott el, mégis ezernyi érzelem keletkezett. A Ptah Színház Madarak nem alszanak című előadása egy fenomenális 5 csillagos művészeti alkotás fantasztikus eszköz, szimbólum- és térhasználattal .” (Shaileshwori Sharma, CEU)

Domonkos Ágnes a London International School of Performing Arts kreatív színész szakán végzett,Mykola Bondarchuk a kijevi “I.K Karpenko-Karij” Állami Színház és Fim-és Televízós Egyetemen diplomázott, majd a két művész a holland Moving Academy for Performing Arts (MAPA) ösztöndíjasaként találkozott és kezdett el közösen alkotni. Így hozták létre a Ptah Színházat, a szó jelentése ukrán nyelven “madár”.

Támogatók: MAPA, SÍN, Badacsony Régió

 

Kapcsolat

Szervező: Viprodukció Fesztiváliroda

Viprodukció Fesztiváliroda

Fesztivál: bondoro@bondoro.hu

Fesztiváligazgató: Virág Erzsébet zsoka.virag@bondoro.hu

Sajtó: sajto@bondoro.hu

Szállás: szallas@bondoro.hu

Hasznos linkek