The Gipsy Marionettist

Rašid Nikolić (IT)

bábszínház
|
18:45
 - 
19:30
The Gipsy Marionettist

The Gipsy Marionettist

A családom tagjai által ihletett, és kézzel faragott marionettek mindegyike más-más hangulatot és más-más fényképet teremt. Családi kapcsolatok oldódnak és szabadulnak fel, húrról húrra, egy szimbolikus és szórakoztató történet során, egy merész utazás során az egykori háborús Jugoszláviából Olaszországba. Egy tapogatózó és tüzes Csontváz, egy édes és falánk Tigris, egy titokzatos keleti hastáncosnő és még sok más.

Az előadó – Rašid Nikolić – 2012 óta lép fel “A cigány marionettista” című előadásával, amely egyben a művészneve is. Ez ad lehetőséget számára, hogy sztereotípiák és általánosítások nélkül kapcsolódjon a közönséghez és megossza azt, mi is a roma kultúra valójában.

 

🤸 Bondorodjatok velünk!

🥁 Nagy újdonságokkal és minden eddiginél színesebb programmal jön idén az hatodik Bondoró. 🤩 Nemzetközi utcaszínházi attrakciók sokasága 🤹, nagykoncertek és nem utolsó sorban egy páratlan helyszín várja közvetlenül a Balaton partján 202e-ben azokat, akik ellátogatnak az eseményre. 🌊 Rengeteg magyar előadó mellett ebben az évben is a világ számos pontjáról érkeznek művészek, hogy elkápráztassák a kedves mélyen tisztelt nagyérdeműt!

🤹‍ 6. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál
📅 2024. 06. 28 – 06.30.
📌 Balatonalmádi – Öregpark
🧐 https://bondoro.hu/programok
🎫 https://tixa.hu/bondoro-2024

A program az olasz Perform-It! támogatásával érkezik a fesztiválra.
Megvalósul a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

 

The Gipsy Marionettist