A Duda új ruhája – Hangzó kiállítás megnyitó

Ágoston Béla és barátai
kiállítás
|
11:00
 - 
12:00

Ágoston Béla 1986 óta fújja a tömlősípot. Az eltelt 36 év alatt a magyar dudával kapcsolatos ötletei dudásként , zeneszerzőként a ZUBOLY , A MÁGUSTONES, a VÍZÖNTŐ , a VASMALOM , a HEGEDŐS, a FRANK LONDON vezette GLASS HOUSE ORCHESTRA, az ETNOFON ZENEI TÁRSULÁS , a DÉL-ALFÖLDI SZAXOFONEGYÜTTES, az ÁGOSTON DUDÁS FORMÁCIÓ, az ÁGOSTON TRIÓ ÉS A VENDÉGEK, a PIPATÓRIUM, a TÓCSNI ÉS FLÓDNI , a VERSI VARSA, a SZENT ISTVÁN SZIMFONIKUS ZENEKAR , a VÁCI SZIMFONIKUS ZENEKAR és a MAGYAR DUDAZENEKAR-ban jelentek meg.

Az itt hallható feldolgozások nem csak a dudazenét bújtatják más “bőrbe”. Ágoston Béla felkérésére Fekete Dóra , Thiesz Angéla , Makrai Krisztina , Boka Gábor, Vetlényi Zsolt és Balaskó Attila felöltöztették saját „dudájukat” kedvelt anyagaikkal , mint egy legenda szereplőit. ” A skót duda kockás ruhájában vált ismertté – a magyar duda csupasz (vagy szőrös) . Más nemzetek is bebugyolálják a duda tömlőjét. Innen jött az ötlet, hogy egy új kooperációban megvalósuló műfajt alkossak” – mondja Ágoston Béla az ötletgazda.

A zenék megkomponálása után a létrehozható kooperáció így több mint egy divatbemutató és más mint egy koncert, úgy is mondhatnánk : EGY KIÁLLÍTÁS HANGJAI.