Danny Bain zenemasina

Danny Bain

utcaszínház
|
egész nap

Danny Bain, Magyarországon élő amerikai származású zenész, zeneszerző, mesemondó. Zenélni Amerikában, Ghánában és Brazíliában tanult, hazánkban jó néhány zenei projektben lehetünk ütőshangszeres tudásának és kreativitásának fültanúi. Előadásait és mesekönyvét számos elismeréssel díjazta a szakma.

Az 1776-os bostoni ostromot követően, a világhírű zenész, bohóc és szabadságharcos Adelbert Harrington Buxby küldött levelet Washington tábornoknak, melyben egy olyan szerkezetről ír, amely képes lenne “gyors és végzetes győzelmet aratni azok az alamuszi brit gazemberek fölött”. Sajnálatos módon Buxby életét vesztette miután egy melasszal töltött tartály felrobbant, elmosva a szállót, ahol éppen lakott. A tervei soha nem kerültek elő, és a háború még további öt évig folyt, mire a britek végül 1781-ben megadták magukat Yorktownban. De most, hosszú évek függetlenségi háborús cikkeinek, levélváltásainak és a korabeli Buxby-ról szóló munkák átfogó kutatása után, Danny Bain elkészítette és tökélyre fejlesztette a szerkezetet, melyet Buxby, a szépnagyapja megálmodott.

🤸 Bondorodjatok velünk!

🥁 Nagy újdonságokkal és minden eddiginél színesebb programmal jön idén az hatodik Bondoró. 🤩 Nemzetközi utcaszínházi attrakciók sokasága 🤹, nagykoncertek és nem utolsó sorban egy páratlan helyszín várja közvetlenül a Balaton partján 202e-ben azokat, akik ellátogatnak az eseményre. 🌊 Rengeteg magyar előadó mellett ebben az évben is a világ számos pontjáról érkeznek művészek, hogy elkápráztassák a kedves mélyen tisztelt nagyérdeműt!

🤹‍ 6. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál
📅 2024. 06. 28 – 06.30.
📌 Balatonalmádi – Öregpark
🧐 https://bondoro.hu/programok/
🎫 https://tixa.hu/bondoro-2024

⚜️ Megvalósul a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. ⚜️

Danny Bain zenemasina