Danny Bain zenemasinája

Danny Bain

utcaszínház
|
egész nap

Az 1776-os bostoni ostromot követően, a világhírű zenész, bohóc és szabadságharcos Adelbert Harrington Buxby küldött levelet Washington tábornoknak, melyben egy olyan szerkezetről ír, amely képes lenne “gyors és végzetes győzelmet aratni azok az alamuszi brit gazemberek fölött”. Sajnálatos módon Buxby életét vesztette miután egy melasszal töltött tartály felrobbant, elmosva a szállót, ahol éppen lakott. A tervei soha nem kerültek elő, és a háború még további öt évig folyt, mire a britek végül 1781-ben megadták magukat Yorktownban. De most, hosszú évek függetlenségi háborús cikkeinek, levélváltásainak és a korabeli Buxby-ról szóló munkák átfogó kutatása után, Danny Bain elkészítette és tökélyre fejlesztette a szerkezetet, melyet Buxby, a szépnagyapja megálmodott.

Danny Bain, Magyarországon élő amerikai származású zenész, zeneszerző, mesemondó. Zenélni Amerikában, Ghánában és Brazíliában tanult, hazánkban jó néhány zenei projektben lehetünk ütőshangszeres tudásának és kreativitásának fültanúi. Előadásait és mesekönyvét számos elismeréssel díjazta a szakma.

Idén is együtt bondorítjuk tovább fesztiválunk történetét! 🤸

🥁 Nagy újdonságokkal és minden eddiginél színesebb programmal jön idén az ötödik Bondoró. 🤩 Nemzetközi utcaszínházi attrakciók sokasága 🤹, nagykoncertek és nem utolsó sorban egy páratlan, új helyszín várja közvetlenül a Balaton partján 2023-ban azokat, akik ellátogatnak az eseményre. 🌊 A magyar előadók mellett 10 nemzet 🌍 összesen 24 nemzetközi produkciója várja a látogatókat június 30. és július 2. között Balatonalmádiban. ✨ Programjaink között kicsik és nagyok megtalálják a maguknak valót, kiváló hétvégi kikapcsolódás családoknak, baráti társaságoknak!

🤹‍ 5. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál
📅 2023. 06. 30. – 07. 02.
📌 Balatonalmádi – Öregpark
🎫 
📌 További programok

⚜️ Az esemény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg. ⚜️

Danny Bain zenemasinája