Freak Fusion Cabaret

Firebirds

újcirkusz
|
19:30
 - 
20:30

A Freak Fusion Cabaret a múlt századi vándorcirkuszok misztikus világát jeleníti meg mai ízzel, némi sötét humorral fűszerezve varieté hangulatban. A látványos zsonglőr, akrobatika, légtornász és burlesque jelenetek előadói a hazai underground cirkuszi élet k-rémjei. A cirkuszi varieté természetéből fakadóan rövid etűdökből áll, összefüggő előadássá a különc porondmester és a többi fura figura közötti viszonyok varázsolják.

Az előadóról:

A Tűzmadarak cirkusz csoport 2000-ben alakult, azóta bejárták a világ minden táját előadásaikkal. Repertoárjukban megtalálhatóak varieté előadások, újcirkusz darabok, gyerek műsorok, utcai performanszok, tűztánc és tűzszínház előadások, zsonglőr, partner- és levegőakrobatika számok. 2010- ben megalapították saját varieté társulatukat, a Freak Fusion Cabaret nevű formációt, melyben további artisták mellett, táncosok és zenészek is színesítik a palettát. A társulat célkitűzése a minőségi szórakoztatás, kreatív előadások létrehozása, amikben a cirkusz a tánccal, színházzal, vizuális- és más társművészetekkel alkot egyedi világot. Előadóik folyamatosan képzik magukat fennállásuk óta, magyar és külföldi workshopokon, tanulnak és tanítanak egyaránt, neves hazai tánc- és színházi produkciók alkotótársai és szereplői. Eddigi együttműködő partnereik többek között a Magyar Zsonglőr Egyesület, Artus – Goda Gábor Társulat, Duda Éva Társulat, Juhász Kata társulat,  Offline:on Theater, Budapesti Operett Színház, Simorág TánCirkusz és Utcaszak Utcaszínházi Alkotóközösség. Számos európai uniós projekt megalkotásában és megvalósításában vettek részt, melyek lehetőséget biztosítottak fejlődésre és alkotásra a társulat és más cirkuszi artisták részére is, elősegítve ezáltal Magyarország bekapcsolódását az európai cirkuszi vérkeringésbe. A Magyar Zsonglőr Egyesülettel közreműködve 2016 tavaszán létrehozták az ország első alternatív cirkuszközpontját, amely kezdőktől profikig mindenki számára nyitott oktató- gyakorló- és előadótérként működik INspirál Cirkuszközpont néven.

🤸 Bondorodjatok velünk!

🥁 Nagy újdonságokkal és minden eddiginél színesebb programmal jön idén az hatodik Bondoró. 🤩 Nemzetközi utcaszínházi attrakciók sokasága 🤹, nagykoncertek és nem utolsó sorban egy páratlan helyszín várja közvetlenül a Balaton partján 202e-ben azokat, akik ellátogatnak az eseményre. 🌊 Rengeteg magyar előadó mellett ebben az évben is a világ számos pontjáról érkeznek művészek, hogy elkápráztassák a kedves mélyen tisztelt nagyérdeműt!

🤹‍ 6. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál
📅 2024. 06. 28 – 06.30.
📌 Balatonalmádi – Öregpark
🧐 https://bondoro.hu/programok/
🎫 https://tixa.hu/bondoro-2024

Megvalósul a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

Freak Fusion Cabaret