Grunting Pigs

koncert
|
21:00
 - 
22:00

A “GRUNTING PIGS” Pribojszki Mátyás (Jumping Matt) – az egyik legismertebb hazai és nemzetközi szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, énekes, dalszerző, valamint Szász Ferenc – gitáros hosszú évek óta működő, – hazai és európai klubokban, fesztiválokon is rendszeresen fellépő – aktívan koncertező, akusztikus blues formációja.

A “Grunting Pigs” duó stílusa abszolút egyedi, rendkívül energikus, vidám, erőteljes és pozitív blues zene, amelyben a szájharmonika, -mint domináns szólóhangszer- sokszínű és különleges hangzása mellett, a virtuóz gitárjáték, valamint az ének jelenik meg, így alkotva kerek egészet.

A duó koncertjein kizárólag angol nyelvű saját, valamint klasszikus és kevésbbé ismert blues darabok szerepelnek. Sajátos hangulatban és egyedi stílusban idézik meg az ’50-es, ’60-as évek füstös, blues zenei hangulatát, valamint a blues nagyjainak, így pl. Jimmy Reed, Willie Dixon, Muddy Waters, Little Walter, Sonny Boy Williamson, Joe Hill Louis, Junior Parker, Smiley Lewis kiváló darabjait. A formáció missziója elsősorban az élőzene életben tartása és természetesen a blues zene népszerűsítése, igazi hangszereken keresztül, kizárólag élőben.

“Pribojszki Mátyás egyike azon kevés magyar muzsikusoknak, aki igazán jól és egyéni módon szájharmonikázik. Nem csak új színt és megszólalást hozott a hazai blueséletbe, de zenéjével azokat is képes megszólaltatni, akiket amúgy ez a műfaj elvétve kavar fel.” (Jávorszky Béla Szilárd – író, zenei szakújságíró)

További információ: www.pribojszki.hu

Facebook: www.facebook.com/GruntingPigs

Insatgram: www.instagram.com/jumping.matt