I Shall Be Free

Duda Éva társulat

utcaszínház
|
19:30
 - 
20:30

Társulatként fontosnak tartjuk, hogy együttműködjünk a csapatunkon kívüli ismert és befutott művészekkel és pályájuk elején járó, figyelemreméltó fiatal alkotókkal is. Ennek eredményeképpen Duda Éva művészeti vezető munkái mellett számos hazai és nemzetközi koreográfus is dolgozott már velünk az elmúlt években: a francia Lionel Hoche, a libanoni Guy Nader és a spanyol Maria Campos, a szlovén alkotópáros Gregor Luštek és Rosana Hribar, a vietnámi Quan Bui Ngoc, a lengyel Maciej Kuźmiński, valamint hazánkból Csuzi Márton, Mészáros Máté és Varga Csaba.

A korábbi projekteket követi a sorban a lendületes I Shall be Free című előadásunk. Rónai Attila olyan fiatal művész, akinek alkotói fókuszában a szabadság iránti vágy, a közösség és a benne rejlő kohézió, a személyes ütközőpontok megnyilvánulásai és hatásai állnak. Tisztán a tánc nyelvén alkot, kizárva minden sallangot, drámai eszközt vagy egyéb színházi effektust.Az est zeneszerzője Kunert Péter, aki régóta kötődik hozzánk, hiszen számos korábbi előadásunk alkotója, valamint megszámlálhatatlan filmzene, színházi mű és táncos produkció szerzőjeként is ismert.
Rónai Attila közel tíz évet töltött a világhíres Hofesh Shechter együttesében, ahol később már trénerként is tekintettek rá, és a társulati munka során lehetősége volt koreográfus-asszisztensként is megismerni Hofesh munkáját. Hofesh Shechter izraeli származású, Londonban élő koreográfus, akinek kiemelkedő tehetségét és egyedülálló stílusát igazolja, hogy 2016-ban Tony Award díjra is jelölték, illetve 2017-ben a 100 legbefolyásosabb színházi ember közé választotta a neves brit szakmai lap, a The Stage.
Attila a 2021-es évben elnyerte a Fülöp Viktor ösztöndíjat és 2022-ben mutatta be Társulatunknak készített I Shall Be Free című munkáját. Attila a hiphop és a krump táncok stílusjegyeit és elemeit vegyíti a kortárs irányzatokkal, ami meglepő dinamikát és vadságot kölcsönöz a mozdulatoknak. Főként a közösségben rejlő erőt, a szabadságvágyat, az emberek közti összetartozást és a “csordaszellemet” vizsgálja hol szimpátiával, hol kritikusan.

Táncművészek: Eleonora Accalai, Bundschuh Vera, Dragos Dániel, Füzesi Csongor, Ivanov Gábor, Kovács Mátyás, Nyeste Adrienn, Pataki Noémi
Koreográfus: Rónai Attila
Zeneszerző: Kunert Péter
Jelmeztervező: Mosolygó Anna
Produkciós asszisztens: Vitárius Orsolya
Produkciós vezető: Huszár Ágnes
Társulati menedzser: Vodál Anita
Művészeti vezető: Duda Éva

Idén is együtt bondorítjuk tovább fesztiválunk történetét! 🤸

🥁 Nagy újdonságokkal és minden eddiginél színesebb programmal jön idén az ötödik Bondoró. 🤩 Nemzetközi utcaszínházi attrakciók sokasága 🤹, nagykoncertek és nem utolsó sorban egy páratlan, új helyszín várja közvetlenül a Balaton partján 2023-ban azokat, akik ellátogatnak az eseményre. 🌊 A magyar előadók mellett 10 nemzet 🌍 összesen 24 nemzetközi produkciója várja a látogatókat június 30. és július 2. között Balatonalmádiban. ✨ Programjaink között kicsik és nagyok megtalálják a maguknak valót, kiváló hétvégi kikapcsolódás családoknak, baráti társaságoknak!

🤹‍ 5. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál
📅 2023. 06. 30. – 07. 02.
📌 Balatonalmádi – Öregpark
🎫 Kedvezményes belépők
📌 További programok

⚜️ Az esemény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg. ⚜️

I Shall Be Free