Jack, a megmentő

Danny Bain
bábelőadás
|
14:30
 - 
15:30

Danny Bain, Magyarországon élő amerikai származású zenész, zeneszerző, mesemondó. Zenélni Amerikában, Ghánában és Brazíliában tanult, hazánkban jó néhány zenei projektben lehetünk ütőshangszeres tudásának és kreativitásának fültanúi. Előadásait és mesekönyvét számos elismeréssel díjazta a szakma.

A Tokapippi-hegység hóbortos lomárusa, Amos, meséli el az ifjú Jack történetét. Miután az összes többi vasútépítő elmenekül a táborban történő különös események miatt, egyedül Jack elég bátor ahhoz, hogy bemerészkedjen a titokzatos erdőbe, és a nyugtalanító történések végére járjon. Kalandja során találkozik az erdőben élő szokatlan teremtményekkel, mint például a ragacsos farkú Loposszumokkal, a toboz-dobáló Mögébújóval és a borzalmas Furmányos Ormányossal.

Jack, a kalapjában fészkelő Lükeröpke segítségével minden akadállyal megküzd, és ezáltal a vasútépítők is visszatérhetnek, hogy együtt befejezzék a vasutat.

Az egész mesét keresztülszövik az Appalach-hegység népzenéjére emlékeztető dalok, sőt mi több, a történetben szereplő összes különleges lényt egy-egy egyedi, házi készítésű hangszer testesíti meg.

Író: Sándor Anna, Danny Bain (Michel Indali-díjas)
Zeneszerző: Bain Melinda és Danny Bain
Tervező: Mátravölgyi Ákos (Blattner-díjas)
Rendező: Szántó Viktória, Kabóca Bábszínház
Játssza: Danny Bain

Külön köszönet Széplaki Márknak és Justin Webernek, amiért segítettek Dannynek a hangszerek megépítésében.