Kortárstánc workshop Rónai Attilával, az Duda Éva Társulat: I Shall Be Free c. előadásának koreográfusával.

Duda Éva társulat

workshop
|
11:00
 - 
13:00

A workshop a Bondoró Színpad előtti füves területen lesz megtartva.

Rónai Attila közel tíz évet töltött a világhíres Hofesh Shechter együttesében, ahol később már trénerként is tekintettek rá, és a társulati munka során lehetősége volt koreográfus-asszisztensként is megismerni Hofesh munkáját. Hofesh Shechter izraeli származású, Londonban élő koreográfus, akinek kiemelkedő tehetségét és egyedülálló stílusát igazolja, hogy 2016-ban Tony Award díjra is jelölték, illetve 2017-ben a 100 legbefolyásosabb színházi ember közé választotta a neves brit szakmai lap, a The Stage.

Attila több rövidebb művet készített már itthon a Gangaray program keretében és  2019-ben koreografált először külföldön, Torinóban a Nuova Officina Della Danza csapatának. A 2021-es évben elnyerte a Fülöp Viktor ösztöndíjat, és 2022-ben mutatta be a Duda Éva Társulatnak készített I Shall Be Free című munkáját. Attila a hiphop és a krump táncok stílusjegyeit és elemeit vegyíti a kortárs irányzatokkal, ami meglepő dinamikát és vadságot kölcsönöz a mozdulatoknak. Főként a közösségben rejlő erőt, a szabadságvágyat, az emberek közti összetartozást és a “csordaszellemet” vizsgálja hol szimpátiával, hol kritikusan.

A kurzus bemelegítésnél kezdődik, amellyel a résztvevők ráhangolódnak a mozgásra. Egy 30 perces improvizáció keretében sajátítjuk el azt a mozgásformát, amely a darabban is látható A workshop második részében egy-egy részletet tanulunk meg az I Shall Be Free c. produkcióból. Egy kis kreatív munkával és nyújtással zárul a workshop.

Idén is együtt bondorítjuk tovább fesztiválunk történetét! 🤸

🥁 Nagy újdonságokkal és minden eddiginél színesebb programmal jön idén az ötödik Bondoró. 🤩 Nemzetközi utcaszínházi attrakciók sokasága 🤹, nagykoncertek és nem utolsó sorban egy páratlan, új helyszín várja közvetlenül a Balaton partján 2023-ban azokat, akik ellátogatnak az eseményre. 🌊 A magyar előadók mellett 10 nemzet 🌍 összesen 24 nemzetközi produkciója várja a látogatókat június 30. és július 2. között Balatonalmádiban. ✨ Programjaink között kicsik és nagyok megtalálják a maguknak valót, kiváló hétvégi kikapcsolódás családoknak, baráti társaságoknak!

🤹‍ 5. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál
📅 2023. 06. 30. – 07. 02.
📌 Balatonalmádi – Öregpark
🎫 
📌 További programok

⚜️ Az esemény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg. ⚜️

Kortárstánc workshop Rónai Attilával, az Duda Éva Társulat: I Shall Be Free c. előadásának koreográfusával.