Színház az én világom

Győrfi András fénykiállítása
kiállítás
|
három napon át

Győrfi András, festőművész

Győrfit gyerekkorában mindenki jövőbeni festőnek képzelte. Ő maga is így készült. Apja unszolására és talán az akkori körülmények ismeretében jobbnak látta idővel, ha építész diplomát szerez. Mikor ez megtörtént, figyelme újra a festészet, a grafika és az illusztráció felé fordult. A klasszikus tanulást választotta, mesterekhez járt és tőlük tanulta el a szakma alapjait, majd ezt autodidakta módon csiszolta.

Ma, követői és gyűjtői szerint, az egyik legkeresettebb hazai festőművész. Ezen ő vitatkozik ugyan, de az tény, hogy eddigi pályafutása alatt több mint száz kiállítása volt Los Angelestől Pekingig, Koppenhágától Marrakeshig. Saját galériákat nyitott az elmúlt évtizedekben, legutóbbit a horvátországi Rovinjban. Közel száz könyvet illusztrált, ifjúsági és gyermekirodalmat. Nemzetközi művésztelepek alapítója és tagja.

Háromlaki életet él, Budapesten, Pécsváradon és Rovinjban.

A paradicsom festőjének tartják, egy sajátságos édenkerti hangulatot fest, amiben azért be-berombol a valóság. Álomszerű vízió viszont egyet elérnek. Illetve kettőt.

Vagy imádják a képeit vagy ki nem állhatják.

Ki-ki döntse el, melyik táborhoz tartozik.

 

Győrfi András álomszerű víziói most fényfestés formájában, az éj leple alatt jelennek meg a Bondorón! Képeit nem keretben egy kiállítás falain, hanem a Bondoró Fesztivál kavalkádjának részeként, fényjátékként láthatod!