Programok 2024

Örömmel jelentjük be első fellépőinket!
2024-ben is garantált a jókedv, a tánc és a felejthetetlen pillanatok.

Kövér Béla Bábszínház

Kövér Béla Bábszínház
Igéző-Benéző Verskukker

Verset mondó messzelátó csövünk, közel hozza a verset a nézőhöz.
Csak elé kell ülni, és máris megszólal a vers, zenével, csodás látvánnyal.
Erős találkozás, egyfajta ráfókuszálás történik, miközben a befogadónak van ideje elmerülni a versben.

“Egyszer van, hol nem van… mivel a mesém jelen időben történik… van egyszer egy bölcs emberiség, mely letérve a biztos pusztulásába vezető útról, elővette jobbik eszét, és megtanult harmóniában élni a természettel. Az evolúció során legendássá vált problémamegoldó képességét végre tényleg problémák megoldására kezdte el használni, problémák generálása helyett. Mivel a megoldandó problémák jelentős részét saját maga okozta, így lényegében önmagától kellett megvédeni a környezetét és saját magát. Ehhez kellet ám csak igazán nagy bölcsesség!”

Kajárpéci Vízirevü
A Dzsungel KönNye, avagy többet ésszel, mint láncfűrésszel
(Környezettudatos vásári konzekvencia, egy levonásban.)

Egyszer van, hol nem van… mivel a mesém jelen időben történik… van egyszer egy bölcs emberiség, mely letérve a biztos pusztulásába vezető útról, elővette jobbik eszét, és megtanult harmóniában élni a természettel. Az evolúció során legendássá vált problémamegoldó képességét végre tényleg problémák megoldására kezdte el használni, problémák generálása helyett. Mivel a megoldandó problémák jelentős részét saját maga okozta, így lényegében önmagától kellett megvédeni a környezetét és saját magát. Ehhez kellet ám csak igazán nagy bölcsesség!

 

Majoros Ági Bábszínháza
Piroska és a farkas
– vásári bábjáték –

Ezúttal egy igazi vidám bábelőadás formájában elevenedik meg a jól ismert mese. A bábjátékos ismerteti eme régi történet megfellebbezhetetlen tanulságát, miszerint a helyes útról letérni veszélyes. Úgyhogy ő is szófogadóan mesél, míg a helyes úton marad, hiába csábítják illatos virágok az út mellett, az erdő sűrűje felé nem csavarog… Na jó, épp, hogy egy kicsit elcsábul, épp csak annyira, amennyi elcsábulás kell, hogy ezt az egyébként szörnyen félemeletes mesét legyen mersze elmesélni úgy, hogy a közönség nevessen. Úgyhogy a bábjátékos megnyitja vásári bódéját, megköszörüli torkát, és belezeng Piroska és a farkas történetének hiteles történetébe akkora hévvel, hogy aztán megnézheti magát. És megnézhetitek ti is.

Boka Gábor Színháza

János vitéz
János vitéz hiteles története képekben elbeszélve

Petőfi Sándor közismert történetét festett táblaképek illusztrálják. A „képmutogató” előadás során a közönség aktív részese a játéknak. Folyamatos a párbeszéd a nézők, illetve az előadó között. A publikum közreműködésével olyan hangulatok, események idézhetők fel, melyek mozgalmassá teszik az egyébként statikus táblaképeket.

Mindenki ismeri János vitéz történetét, mindenki emlékszik kalandjaira, vagy legalábbis azt hiszi. A kissé kusza, olykor megfakult emlékképek „félreértésekre” adhatnak okot, és az ebből adódó helyzetkomikum miatt vidám pillanatok részesévé válnak a nézők. Azonban a váratlan események sem tudják eltéríteni a hőst a kijelölt útról: Kukorica Jancsi beáll huszárnak, legyőzi az óriáskirályt, de megvív a medvével is. A kalandos történet végén – ahogy az a mesékben illik –, a jó elnyeri méltó jutalmát, a gonosz pedig megérdemelt büntetését.

RAUXA CIA (ES)
The Strambotik Kabaret

A Strambotik egy szétesett, katasztrofális, varázslatos és költői kabaré. A két szertartásmester egy friss és dinamikus élmény átélésére invitál bennünket, ahol a zenétől a cirkuszig, a tánctól a papírállatok megszelídítéséig terjedő, virtuóz bábok által előadott jelenetek sorát mutatják be. A társulat ezúttal egy szabadtéri, a környezettel is együttműködő előadással készül egy olyan előadással, amely állandó párbeszédben áll a természettel, mindig figyelve a féktelen szélre, amely a darab tempóját jelzi majd.

Az előadás a Cervantes Intézet támogatásában érkezik a Bondoró Fesztiválra! Köszönjük!

Andrej Tomše (SL)
Get the Hat

A bohóc kalapja egy nagyon magas ponton megakad és most vissza kell szereznie. Sokféleképpen próbálkozik, csakhogy kudarcai közben bohócot csinál magából. Végül az egyetlen lehetősége, hogy látványos mókamutatványt ad elő, miközben reméli, hogy az önkéntesek nem zavarják meg.

Aserdus Tűzzsonglőr Produkció
SzikraShow

Látványos tűztánc előadás szikrázó pirotechnikával
aSerduS: Extrém. Elegáns. Elementáris.

Az Aserdus a női energiák találkozása egy különleges környezetben: a tűz és a szikrák bűvkörében. Művészeink kívülről elérhetetlennek tűnnek, hiszen körbeveszik őket a lángcsóvák, belülről viszont nagyon erős figyelem és kapocs van egymás és a nézők között. A SzikraShow előadást a mozdulatok líraisága a tűzzsonglőr eszközök szigora és a reneszánsz tűzijátékok pompája kovácsolja teljes egésszé.

Felevad Duó
/ Müller Péter Sziámi és Kirschner Péter /

A 80-as – 90-es évek undergroundjának legjobb számait és új dalok játszó páros az eszenciát keresve egyszál gitáros változatokat mutat be, az akusztikus gitár lehetőségeinek határait is keresve. A Felevad duó a Temesvári Magyar Színházban mutatkozott be először, aztán /és mert amúgy is együtt voltak már az URH-ban, az ISOLATED-ben és most együtt dolgoznak a Sziámi AndFriends-ben is és manapság új közös dalok farigcsálásával töltik az időt.

URH, KONTROLL, SZIÁMI, MPSziámi AndFriends, Cohen, Bob Dylan, meg ami még jól esik….

BubutimArt Cirkusz Kiállítás
Mozgó Kerámiák

Paprika Jancsi Csúzlizdája