Tündérkönnyek – ŐSBEMUTATÓ

Székely Andrea
bábszínház
|
19:30
 - 
20:00

A Tündérkönnyek című víziszínházi előadás a Balaton keletkezésének történetét dolgozza fel, Tokody Klára népmondája az alapján született meg. A színpadi feldolgozásban felbukkannak azok a motívumok – a Tihanyi echó, az Aranyhíd -, amelyek ismerősek a nagyközönség számára.

Aranyhaj, a tündérlány megtetszik a sárkánynak, s elrabolja őt, elviszi saját birodalmába. Testvére, a tündérfiú útnak indul, kiszabadítja őt a sárkány fogságából. Csodálatos erők segítségével legyőzi a szörnyet, de a harc közben ő is megsebesül. A fiatal tündérfiút Aranyhaj megsiratja, s a bánatból összegyűlt könnyekből alakul ki gyönyörű tavunk, a Balaton.

A produkció a testvéri szeretetről, hűségről és áldozatról szól, amelyet csodás látványelemekkel gazdagítva, a víz mozgását beépítve mutatnak be a művészek: színészek, zenészek, táncosok. A Balaton partjáról megtekinthető produkció zenére és látványra épül. Az Alela Színház előadása dalokban fogalmazza meg a történetet, amely bár szomorú, mégis végül igazi feloldást ad a nézők számára.

Idén is együtt bondorítjuk tovább fesztiválunk történetét! 🤸

🥁 Nagy újdonságokkal és minden eddiginél színesebb programmal jön idén az ötödik Bondoró. 🤩 Nemzetközi utcaszínházi attrakciók sokasága 🤹, nagykoncertek és nem utolsó sorban egy páratlan, új helyszín várja közvetlenül a Balaton partján 2023-ban azokat, akik ellátogatnak az eseményre. 🌊 A magyar előadók mellett 10 nemzet 🌍 összesen 24 nemzetközi produkciója várja a látogatókat június 30. és július 2. között Balatonalmádiban. ✨ Programjaink között kicsik és nagyok megtalálják a maguknak valót, kiváló hétvégi kikapcsolódás családoknak, baráti társaságoknak!

🤹‍ 5. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál
📅 2023. 06. 30. – 07. 02.
📌 Balatonalmádi – Öregpark
🎫 Kedvezményes belépők
📌 További programok

⚜️ Az esemény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg. ⚜️